Groen om te doen
Natuur
zaterdag28mrt2020

Doe-tip: Earth Hour

Vanavond om 20:30 uur is het zo ver: Earth Hour. Wereldwijd gaan tijdens Earth Hour een uur lang de lichten uit. Earth Hour is door WWF in het leven geroepen om stil te staan bij de aarde én alles wat er in de wereld gebeurt. Omdat de wereld zo op haar kop staat vanwege het Coronavirus wordt er juist nú gevraagd even stil te staan bij deze vreemde tijd en met z'n allen de wereld een beetje mooier te maken

Een uurtje niks

Earth Hour betekent niet alleen je lampen uit, maar ook al je elektrische apparatuur. Ja, ook je tv, (spel)computer en keukenapparatuur. Maar wat ga je dán een heel uur doen? Nou, wat dacht je van het nachtleven van dieren bewonderen? Kleed je warm aan, ga eens even lekker in je tuin of op je balkon zitten (of zet een raam open) en geniet een uur lang van de nacht, zonder enige afleiding.

Welke vleermuis spot jij?

Grote kans dat je tijdens je uurtje buiten, in de nacht, een heleboel vleermuizen ziet rondfladderen. Wist je dat er wel 18 soorten vleermuizen in Nederland zijn? Bestudeer vanmiddag de vleermuizen zoekkaart van de Zoogdiervereniging en wie weet herken jij vanavond wel een aantal van deze fladderaars.

Vleermuis

nachtdierenBenieuwd naar andere nachtdieren?


Bestel de nachtdieren zoekkaart of een van de nachtdieren boeken. 


Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.

 

Bron: https://www.wwf.nl/kom-in-actie/earth-hour