Groen om te doen
Natuur
vrijdag03apr2020

Doe-tip: 3 x natuur op je scherm

Het werd lange tijd afgeraden om de Nederlandse natuurparken te bezoeken, maar natuur is juist hetgene waar we allemaal zoveel behoefte aan hebben als je veel binnen bent. Wist je dat kijken naar de natuur op televisie ook veel gezondheidsvoordelen heeft? 

Meer geluk, minder stress

Een natuurfilm kijken om stress en vermoeidheid te verminderen? Goed idee! Volgens onderzoek van BBC Earth, in samenwerking met de Universiteit van Californië, is het kijken van natuurfilms en natuurdocumentaires goed voor onze gezondheid. Het onderzoek, met meer dan 7500 deelnemers, wijst uit dat het kijken naar natuurfilms niet alleen negatieve emoties zoals angst, nervositeit, stress en vermoeidheid substaintieel vermindert, het maakt ons daadwerkelijk gelukkiger. Zelfs kort naar natuurbeelden kijken zorgt er al voor dat we meer plezier en tevredenheid ervaren. 

Natuur in huis

Dus, waar wacht je nog op? Breng de natuur naar je beeldscherm met deze drie tv-tips, en ervaar de positieve effecten.

Terug in het wild

Er zijn door de jaren heen heel wat wilde dieren verdwenen door het toedoen van de mens. Maar als wij ons best doen, keren er een hele hoop dieren terug. Deze documentaire laat dat zien.

Terug in het wild

Holland: Natuur in de Delta

Ervaar de Delta door de ogen van vijf iconische dieren: de majestueuze zeearend , de immer ijverige bever, de haas (cheetah van de polder), de migrerende driedoornige stekelbaarzen en de zeldzame vlinder: het pimpernelblauwtje.

Holland

Wildernis onder water

Bekijk wat er zich afspeelt in de Nederlandse onderwaterwereld.

wildernis

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen zijn er voldoende leuke filmpjes te bekijken over de natuur. Ken jij de leuke filmpjes van Koek & Ei al?

Koek & Ei

handpoppenNatuurfilm naspelen

Laat de kinderen hun favoriete natuurfilm naspelen met deze leuke handpoppen.

Bekijk alle handpoppen hier


Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.

Bron: BBC