Groen om te doen
IVN
woensdag03jun2020

De leukste #groenomtedoen tips!

De IVN #groenomtedoen campagne zit erop! Op onze socialmediakanalen hebben we in totaal 61 #groenomtedoen tips gedeeld. Op deze manier wilden we ideeën delen om in de onzekere Corona periode te blijven genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Uiteraard werd er rekening gehouden met de maatregelen en vonden de ideeën vooral plaats in huis of tuin. Massaal werden onze tips bekeken, gelezen, gedaan en gedeeld. Bedankt daarvoor!

Naast onze eigen ideeen, hebben jullie met de hashtag #groenomtedoen ook al jullie eigen creatieve tips, ervaringen, knutsels en creaties gedeeld. De hashtag is veel gebruikt, namelijk 753 keer! Hieronder zie je de leukste foto's die gedeeld zijn op Instagram. 
En blijf vooral jouw ideeën delen, dat vinden we erg leuk!

Mussenkazerne

San van StudiovanSan deelde een unieke doe-tip: het maken van een mussenkazerne! Een goede uitvalbasis voor de musjes en een mooie plek om te overwinteren. Een super tof idee.

mussenkazerne

Madelief kroon

Hispriet maakte van haar dochter een echt prinsjesje met een madelief kroontje. Ze zegt dat het makkelijk te maken is: ''Je maakt met je nagel een gat in de steel van een madeliefje en rijgt daar een ander madeliefje doorheen''. Heel simpel en een leuke doe-tip!

madelief

Tijd voor de kapper?

Styl je groente! Esther Vlasveld van knapsack_avonturen geeft als tip: ''Voordat je je bloemkool aan stukken snijdt; even stylen''. In dit geval geen bloempotkapsel maar een bloemkoolkapsel. Leuk!

bloemkool

Naturesketching

Mirja van mirja_naturejournal haalde tekeninspiratie uit haar eigen tuin. Twee spreeuwen hebben een plekje voor hun nestje gevonden in de oude perenboom in haar huis. Hier heeft ze een leuke tekening van gemaakt. Mirja: ''Over een paar dagen staat hij in volle bloei en zitten ze onder een roze/witte wolk''. 

spreeuwen

Op safari in de buurt

Biologiedocent Joliene toont op haar Instagram-account juf_joliene hoe spannend in (safari)tocht in je eigen omgeving kan zijn. Ze heeft de blauwe reiger gespot en het lijkt alsof hij alleen maar staat en niks doet. Maar niets is minder waar! Joliene: ''Hij wacht geduldig tot er een vis, kikker of ander klein dier voorbij komt en dan slaat hij toe! Toch best spannend; een reiger bij de waterkant!''

reiger

Art on a plate

Kijk eens wat een prachtig bord van Esmeralda Eggen (esmeralda_eggen)! 
Dit is bloemenboter met zelfgeplukte vlierbloesem, paardenbloem, madeliefjes en paarse en witte dovenetel. Bijna te mooi om op te eten.

art on a plate

Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.