Over Groen Loont!

Wat zijn de positieve effecten van groen, en hoe maak je daar optimaal gebruik van in jouw huis, school, buurt, gemeente? Het groen in de buurt draagt bij aan zaken als biodiversiteit, sociale cohesie, vastgoedwaarde, gezondheid, welzijn, en kwaliteit van openbare ruimte. Met groen in de omgeving worden huizen meer waard, ADHD symptomen bij kinderen nemen af en, de juiste aanplant van bomen reduceert fijnstof tot wel 25%, met alle gezondheidsvoordelen van dien.

Groen Loont ... ook voor jou!

Wetenschappers zijn het met ons eens; groen loont! Op deze pagina laten we daarom (wetenschappelijke) onderbouwing zien voor de meerwaarde van groen voor mensen, en we bieden een handelingsperspectief voor (groot)ouders, school en overheden. Want iets doen met groen is makkelijker dan je denkt! 

Kijk links in het menu voor de verschillende thema's en lees wetenschappelijke onderbouwing voor de invloed van groen op de ontwikkeling van het kinderbrein, onze gezondheid, keuze van vakantiebestemming én wat groen voor je gemeente kan betekenen. We geven je ter inspiratie enorm veel mogelijkheden om zelf 'iets' met groen te gaan doen. En, we blijven de pagina's aanvullen, houd de website in de gaten voor regelmatige nieuwe feitjes.

Als IVN hebben we veel activiteiten die je kunnen helpen, maar iedere school of gemeente is anders. Neem daarom contact met ons op voor advies op maat, via gelderland@ivn.nl