Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
vrijdag16jul2021

't Spettert Zuid-Holland in Beeld

Het waterleven in de zee ontdekken, suppen op de rivier of leuke waterproefjes doen rond de sloot. Kinderen beleven het water tijdens de ‘Het Spettert!’ activiteiten van Groen doet Goed van juni t/m september. Hieronder laten we je zien wat kinderen zoal beleven: 

Burgemeester Lamers van de gemeente Schiedam proeft gezuiverd slootwater op NME-centrum

In het kader van ’t Spettert als activiteit van het programma Groen doet Goed organiseerde de Stichting Milieu Dichterbij een open dag tijdens de Midden -Delfland dag op zaterdag 19 juni 2021 op het NME centrum in de gemeente Schiedam. Rond de 75 kinderen namen deel aan de verschillende activiteiten waaronder een slootonderzoek en een les aan de klimaatadaptieve watertafel. Speciaal voor deze gelegenheid kwam burgemeester Cor Lamers een minizuiveringsinstallatie openen die ontworpen is door het Schiedamse bedrijf Hatenboer, een expert op het gebied van zuiveren van water.  De burgemeester leegde samen met Peter Willem Hatenboer een emmer slootwater in de miniwaterzuiveringsinstallatie. Na het doorlopen van verschillende stappen werd dit slootwater drinkbaar gemaakt en kon na ongeveer een kwartier een heerlijk glaasje schoon water worden gedronken. De aanwezige kinderen maar zeker ook de volwassenen keken in verwondering toe!

't Spettert - Schiedam

Veel animo voor Slootjesdag in Den Haag

Binnen de kortste keren zat de Slootjesactiviteit  op 13 juni van Groen doet goed Den Haag in samenwerking met IVN Den Haag vol. Daarom werd er zelf nog een extra tijdslot toegevoegd! Uiteindelijk deden er 43 gezinnen, waarvan 75 kinderen mee. Tijdens de Slootjesdag werd er van alles gevangen: Van kokerjuffer tot libellenlarve en van schaatsenrijder tot poelslak. Er was veel te vinden in de sloot naast de ontdektuin. Sloot-experts van IVN Leiden hielpen met het determineren van de diertjes. Het was al met al een spetterende dag!

Slootjesdag Den Haag

Zee, zand en duinen met de Stad Uit! 

De Stad Uit! is met Joost de Kurver en Caroline Zeevast naar Hoek van Holland geweest. Na een struintocht in de duinen waar de kinderen van een ervaren IVN-gids hebben leren luisteren, zien en sluipen, zijn we aan zee met loeppotten en zoekkaarten aan de slag geweest. Uiteraard hadden we toen trek gekregen en wat is er dan lekkerder dan een broodje zelf geplukte groente met onze eetbaar onkruid expert? Vanaf september is dit uitje weer. Meld je aan via https://www.destaduit.nl/spetterend-stranduitje/

Rotterdam Experience

‘Wow een kikkervisje’, ‘ik ben nog nooit op de Rotte geweest’ en ‘wat veel troep in het water’ zijn zomaar een paar reacties van kinderen tijdens de ROTTErdam Experience. Wat is het een belevenis!

Dinsdag 13 juli ontdekten de leerlingen van de Oscar Romeroschool de magische waterwereld van de Rotte. Lees meer.