Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
dinsdag03nov2020

Sup je suf

Het was een regenachtige dag op woensdag 21 oktober in Voorburg, maar dat de mocht de pret niet drukken. Een groepje kinderen in wetsuits hadden enorme lol op het water. Ze stonden op een supboard en deden dat voor de eerste keer.

“Hij kijkt er al een week naar uit,” vertelde de moeder van een van de deelnemers. Ze was blij dat er toch nog iets leuks gedaan kan worden in de herfstvakantie. Gelukkig had Sport en Welzijn een leuk herfstprogramma met activiteiten zoals Sup je suf. “Wat ik ook leuk vind, is dat het buiten is. Ze zijn al zo veel binnen en dan gaan ze toch snel achter een iPad zitten,” aldus deze moeder.

Voordat de kinderen het water op gingen, gaf Joeri van de Supbinckies hen eerst wat instructies mee over het vasthouden van de peddel en je positie op het board. Een voor een gleden ze het water op en in korte tijd had iedereen het redelijk onder de knie. Af en toe viel er eentje om, maar daar zijn die wetsuits voor. Wie al aardig rond kon suppen, mocht als extra uitdaging proberen afval uit het water te vissen. Dit in navolging van een groeiende groep mensen die op deze manier de natuur schoner wil maken. De Vliegermolenplas bij het Noteboompark was redelijk schoon, maar een slootje verder werden er toch twee emmers vol plastic afval opgevist uit het water.

Na een uurtje was het tijd om ermee te stoppen. Dat vonden de kinderen natuurlijk heel jammer. Dus voor ze hun boarden weer op de kant legden deden ze nog een wedstrijdje. Bij Forum Sport kregen ze allemaal iets warms te drinken, want na zoveel keer in het water beland te zijn, waren ze ook wel afgekoeld. Iedereen vond het ontzettend leuk en voor herhaling vatbaar.

Bekijk hieronder een video van de activiteit door Leidschendam-Voorburg.tv

Sup je suf is onderdeel van de Groen doet goed-campagne Het Spettert! en mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.