Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
maandag09mrt2020

Op pad met Boswachter Beer in Woerden

Vijftien blije kindergezichtjes kwamen tijdens de voorjaarsvakantie NME centrum InBredius in Woerden binnen gewandeld. Samen met hun mama of oma bezochten zij de voorstelling van ‘Boswachter Beer’.

Tijdens de voorstelling kregen de kinderen een kijkje in een werkdag van boswachter beer, maar eerst moesten de kinderen er achter komen of boswachter Beer een meneer is of een beer. De show was een waar avontuur vol met interactieve onderdelen en liedjes waar de kinderen vol plezier aan deelnamen. Alle vondsten die Boswachter Beer tegenkomt in zijn werk kwamen aan bod in een verhaal of liedje en dat zijn er nogal wat, want Boswachter Beer is een echte verzamelaar. Boswachter Beer nam de kinderen mee op avontuur en liet de kinderen in de rol ruil kruipen van verschillende dieren zoals een prikkende egel of sluwe vos.

Na een uur theater gingen de kinderen samen met Boswachter Beer naar buiten om een heus boswachtersdiploma te behalen. De kinderen mochten hiervoor in groepjes allerlei vragen over dieren beantwoorden. Alle kinderen waren zo wijs dat ze zichzelf nu een echte boswachter mogen noemen, een prestatie om trots op te zijn! Na de diploma-uitreiking gingen de boswachters in spé samen met Boswachter Beer enthousiast de natuur in opzoek naar dieren. Alle kinderen waren druk in de bosjes opzoek naar dierenvriendjes. Helaas werden er niet alleen dieren gespot, maar ook afval. Gelukkig zijn de kinderen echte natuurvriendjes en hebben zij het afval netjes meegenomen en weggegooid in de prullenbak, daar waar het hoort.    

Niet alleen de kinderen, maar ook de mama’s en oma’s genoten van dit interactieve en educatieve natuurtheater. Boswachter Beer is een unieke combinatie van theater en natuurbeleving. Kortom een zeer geslaagd ochtendje uit met de kinderen. 

Deze editie van Boswachter Beer werd mogelijk gemaakt door het provinciale programma Groen doet goed, een programma waarbij kinderen en hun opvoeders gestimuleerd worden om de natuur in te gaan.