Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
maandag07okt2019

Ontmoetingstuin Bijleveld te Vinkeveen

In onze huidige, jachtige en digitale maatschappij staat het persoonlijke contact onder druk. De momenten dat we met elkaar in gesprek zijn worden schaars. De Ontmoetingstuin -mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Groen doet goed- zorgt dat men even kan bijkletsen op de bankjes of iets in de moestuin kan doen. Een praatje is dan snel gemaakt. De Ontmoetingstuin wordt ook gebruikt voor burendag, koningsdag en andere (kleinschalige) buurtbijeenkomsten. Ook is er een buurtboekenkast en een insectenhotel.

Voor de jeugd is het interessant om te zien waar onze “eigen” groente vandaan komt. Educatie in de eigen woonomgeving dus. Producten uit de tuin mogen door iedereen gratis meegenomen en gebruikt worden.

Op woensdagmiddag 17 april 2019 is de Ontmoetingstuin Bijleveld (www.ontmoetingstuin.nl) officieel en feestelijk geopend. 
Eerst heeft wethouder Kiki Hagen, samen met Vienna Bos en Gert Strubbe, het lint bij het toegangspoortje van de Ontmoetingstuin doorgeknipt zodat men de tuin in kon. Daarna hebben Vienna en Kiki Hagen een tomatenplantje gepoot. Met de “groene” vingers van de dames zat het wel goed!  Veel genodigden, sponsors, geïnteresseerden en ook RTV De Ronde Venen waren aanwezig bij de opening. Daarna was er, onder genot van een hapje en een drankje, voldoende gelegenheid om de tuin te bewonderen en elkaar te spreken. 

Er zijn al een aantal activiteiten geweest: vrijdagmiddag 12 juli jl. was er een soepproeverij gehouden. Door Jolanta was een heerlijke Barszcz (= rode bieten soep) gemaakt ingrediënten uit eigen Ontmoetingstuin en ze had ook een gele courgettensoep gemaakt. Verder was er stokbrood en eigengemaakte kruidenboter. Na de soep was er natuurlijk nog tijd voor een drankje en napraten. 

Zaterdagmiddag 3 augustus jl. was er een High Tea georganiseerd. De buurtbewoners konden genieten van  5 soorten zelfgemaakt gebak met thee en koffie. Er was ook weer voldoende tijd om onder genot van een drankje even gezellig met elkaar een praatje te maken en elkaar beter te leren kennen.

Er komt eind oktober nog een uiensoepmiddag - van uien uit eigen tuin- en in december een erwtensoep en Glühweinmiddag.