Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
donderdag05okt2017

In de Zegerplas zie je meer dan in de Middellandse Zee

Het was een natte bedoening, op 27 augustus in Alphen aan den Rijn. Daar organiseerde IVN Alphen aan den Rijn in het kader van Groen doet goed het Waterspektakel. Een van de snorkelende kinderen maakte de opmerking: "In de Zegerplas zie je meer dan in de Middellandse Zee". Dankzij Onderwatervereniging Atlantis konden kinderen kennis maken met het snorkelen. Dit was voor veel kinderen een unieke ervaring. En wanneer kan je met de Scouting Willem Barendsz of met de Alphense Reddingsbrigade de Zegerplas op om met onderwaterkijkers te zien wat er leeft in deze plas. 

Jongere kinderen konden met zand, water, schors en andere natuurlijke materialen aan de slag. Niet alleen de kinderen maakten prachtige zandsculpturen, ook de ouders genoten van deze activiteit. Ook werden er rietbootjes gemaakt en wedstrijden gevaren. Bovendien mocht je ook nog super bellen blazen of op slootjesonderzoek gaan.

Kreeftjes, schaatsenrijders, kikkers en bootsmannetjes werden door de kinderen uit het water gehaald. En met dit prachtige weer werd er door de IVN natuurgidsen van alles verteld over allerlei vlinders, bijen en torren. JoGG (Jongeren op Gezond Geicht) deelde flesjes met water uit met een folder voor de ouders waarom water zo goed is voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Een zeer geslaagd waterspektakel!