Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
donderdag08okt2020

In beweging in eigen buurt tijdens de buitenlesdag

Bewegen op je eigen schoolplein onder leiding van een beweegcoach, leerzame buitenspelletjes, op zoek gaan naar geheime groene plekjes in de Maastuin en op expeditie in getijdenpark. Basisschoolkinderen beleefden de natuur tijdens de Buitenlesdag op dinsdag 22 september in Schiedam. Het was ook het begin van nog veel meer natuuractiviteiten van Groen doet Goed in het najaar op verschillende plekken in Schiedam. 

Wethouder Fahid Minhas gaf op 22 september samen met de leerlingen van groep 1 en 2 van de Sint Willibrordusschool de aftrap op hun schoolplein. Dat was ook het startsein voor de buitenlesactiviteiten die op deze buitenlesdag door heel Schiedam plaatsvonden. Dit kon van alles zijn: van rekenles tot taalles, van een les over de natuur tot een verkeersles. 

Op de Peperklip werd door beweegcoach Feike The Daily Mile uitgezet. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen rondom school. Het was een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden.

In de Maastuin aan de Jachthavenlaan konden de kinderen van de groepen 4 en 5 van de Sint Willibrordusschool ontdekken wat er in de herfst allemaal in de tuin gebeurt. Zo oogstten ze groente en kruiden en verwerkten dit in diverse gerechtjes, die ze zelf maakten. 

Struintocht in het getijdenpark

Stichting Ark organiseerde voor de groepen 6, 7 en 8 een struintocht in het getijdenpark Wilhelminahaven. Samen met de kinderen onthulde wethouder Jeroen Ooijevaar op locatie het informatiebord. Het oeverdeel is begin dit jaar opengesteld. De natuur begint te bloeien. Veel vogels en vissen weten het getijdenpark al te vinden. Schiedam-Zuid is een mooie groene locatie rijker!

Met Groen doet Goed gaan alle kinderen naar buiten!

De Buitenlesdag is de eerste activiteit in Schiedam na de officiële provinciale aftrap van Groen doet Goed, een dag eerder in Hoek van Holland. Groen doet Goed heeft drie verschillende thema’s waaromheen dit najaar door heel Zuid-Holland natuuractiviteiten voor kinderen worden georganiseerd.

Met steun van provincie Zuid-Holland maken sinds 2013 veel ‘stadse’ kinderen kennis met de natuur. Erg belangrijk, want spelen in de natuur is niet alleen leuk, maar draagt ook bij aan een gezonde ontwikkeling. Het doel voor dit najaar: 8.000 kinderen de natuur in!