Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
dinsdag15jun2021

Groenstrook omgetoverd tot buurtpluktuin 'Erebloem'.

Buurtbewoners van de Dotterbloemstraat en Ereprijs in Nieuwegein startten vorig jaar met het idee een stuk groen om te vormen naar een pluk- en moestuin. Tijdens NLdoet eind mei is samen met de kinderen gestart met de aanleg. Met behulp van verschillende fondsen, Gemeente Nieuwegein en een aannemer onderging de groenstrook een ware metamorfose. De tuin wordt de komende tijd verder afgemaakt. Zo zal de aannemer nog een hekwerk plaatsen en worden er bessenstruiken geplant. Bewoners met kinderen gaan samen de tuin verzorgen.

Groen doet Nieuwegein Goed (Milieu Educatiecentrum 'Natuurkwartier) ondersteunt de initiatiefnemers met handvaten en tips voor de moestuin. Ook is er een buitenbaliekist met leuke doekaarten voor kinderen ontwikkeld. De kist heeft een mooie plek in de nieuwe tuinkast gekregen, zodat alle gezinnen uit de buurt daar gebruik van kunnen maken. Tijdens de aanplant dag zijn er inmiddels nog meer gezinnen betrokken bij de tuin.

Kinderen en buurtbewoners kunnen deze zomer in de pluktuin ontdekken wat er groeit en bloeit. En wat je er allemaal mee kunt doen: heerlijke kruidenboter en groentesoep maken en samen als buurt heerlijk samenkomen en genieten van de tuin!

Wil je het project blijven volgen kijk dan op www.erebloem.nl en www.facebook.com/pluktuinerebloem. Voor meer informatie over de Groen doet Nieuwegein Goed en doekaarten zie www.natuurkwartier.nl/doekaarten