Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
dinsdag06nov2018

Groen doet Leerdam goed

Dit schooljaar laat Natuurcentrum Gorinchem ook de kinderen uit Leerdam ervaren hoe leuk het is om naar buiten te gaan! In samenwerking met vele lokale partners worden er met regelmaat activiteiten in het groen georganiseerd. Lekker verantwoord ravotten, vies worden en spelen zoals spelen bedoeld is.Leerdam

De activiteiten zullen plaatsvinden volgens het principe: in de wijk, buiten de wijk. Het doel is hiermee om kinderen eerst vertrouwd te laten raken met bewegen in het groen in hun eigen omgeving (en zich bewust te laten worden van de aanwezigheid van dit groen) om vervolgens langzaamaan naar een groter natuurgebied te kunnen gaan. Iedere cyclus bestaat uit 3 activiteiten in de wijk en 1 activiteit buiten de wijk. In totaal zullen er minstens 5 cyclussen (in dus 5 wijken) plaatsvinden.

Voor de activiteiten halen we inspiratie uit het speel- en beweegprogramma van Natuursprong en maken we gebruik van een lijst met '50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12 bent'. Een leuke checklist met natuuractiviteiten waarmee we kinderen stimuleren om deel te nemen én om zelf meer naar buiten te gaan. Zowel de checklist als het programma (in de vorm van flyers) komen in een Groen Paspoort die alle kinderen uit Leerdam via de school gratis krijgen. Buiten het buitenspeelseizoen om hopen we een officieel 50-dingenboek voor Leerdam te kunnen ontwikkelen, die we jaarlijks aan alle kinderen van groep 3 zullen overhandigen.