Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
maandag07dec2020

Groen doet goed Houten 2020 in vogelvlucht

2020 was net als voor vele andere partijen een bijzonder jaar voor Groen doet goed Houten: we hadden net de eerste activiteit achter de rug en toen kwam in maart het corona-virus en ging het land op slot.
Hierdoor hebben we in de maanden daarna niet veel kunnen doen. Ook de jaarlijkse “Gezamenlijke Buitendag” waar altijd honderden mensen op afkomen mocht helaas niet doorgaan.

Corona-maatregelen bij Groen doet goed activiteiten

Voor de activiteiten werden speciale corona-protocollen gemaakt, onder andere kleinere groepjes en meer afstand tussen de deelnemers. Hierdoor hebben we vanaf juni gelukkig toch weer diverse activieiten kunnen doen. En er kwamen zelfs een aantal extra activiteiten onder andere in het zomerprogramma voor Houtense kinderen.

Speurtocht Roodkapje

Een leuke activiteit die door Groene Maatjes is ontwikkeld was was de speurtocht “Roodkapje”. Een eigentijdse versie van Roodkapje en de wolf. Deze speurtocht is ongeveer 3 km lang en volgt grotendeels het Slagmaatpad in Nieuw Wulven. De speurtocht duurt minimaal 2 uur, maar het is leuker als je er meer tijd voor neemt. Er zijn genoeg speelmogelijkheden en leuke picknickplaatsen onderweg! De kinderen ontmoeten een vriendelijke wolf en gaan op zoek naar geneeskrachtige kruiden voor oma. Ondertussen beleven zij allerlei avonturen in het bos. Deze activiteit konden mensen zelfstandig met het gezin ondernemen. Deze speurtocht was zo'n groot succes dat die in de Herfstvakantie nog een keer herhaald werd.

Natuurdetective

Een andere activiteit die zeer geslaagd was en in de Kerstvakantie nog een keer herhaald gaat worden was de “Natuurdetective”. Samen met de natuurdetective gaan kinderen op zoek naar bijzondere dingen in de natuur. 

Kortom 2020 was een jaar met hindernissen maar we hebben gelukkig toch nog veel leuke en gave dingen kunnen doen.