Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
dinsdag12jun2018

Film de natuur met je eigen telefoon

Het Wildlife Film Festival Rotterdam organiseert voor de derde keer de Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren. Alle jongeren tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen. De Nationale Natuur Filmwedstrijd begint op 1 juni en tijdens de finale op 27 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Natuurfilms zijn populairder dan ooit. Met beelden, bijvoorbeeld gemaakt met je eigen telefoon, kun je heel goed laten zien wat natuur voor jou betekent. Natuur is overal, onder een stoeptegel, in je achtertuin. Maar ook in het bos bij je oma of op je vakantieadres.

Maak je eigen natuurfilm

De Nationale Natuur Filmwedstrijd roept jongeren op een eigen korte natuurfilm van maximaal drie minuten te maken en in te sturen. De beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Film Festival Rotterdam vertoond waarna een jury met o.a. filmmaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen. De deadline voor inzending is 28 september 2018. Op www.nationalenatuurfilmwedstrijd.nl is alle informatie over de wedstrijd te vinden, waaronder tips hoe je het beste kunt filmen en aan welke voorwaarden je film moet voldoen.

Speciale aandacht voor de wilde bij

Het onderwerp van de film mogen de jongeren zelf kiezen maar samen met Nederland Zoemt vragen we dit jaar speciaal aandacht voor de wilde bij. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van 80% van de planten, struiken en bomen en zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 358 soorten is bedreigd. Nederland Zoemt zorg ervoor dat er structureel meer voedsel en nestgelegenheid komt voor de wilde bij. De maker van het beste filmpje over de wilde bij wint een speciale prijs.