Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
woensdag03apr2019

De Wagenspeelplaats ontwaakt uit haar winterslaap

Ook al is er de hele winter door gespeeld, nu dat de lentezon het nog aantrekkelijker maakt om naar buiten te gaan zie je steeds meer kinderen spelen op de Amersfoortse natuurspeelplaats. En de tuinmannen Guido en Fabian hebben ook weer plannen voor het aankomend seizoen: de Natuurspeeldagen!

In 2019 gaan zij geen wekelijkse inloop organiseren, iets wat zij afgelopen jaren wel hebben gedaan. De plek wordt inmiddels goed gevonden door ouders en kinderen die daar op uiteenlopende momenten spelen. De organisatie wil wel samen met kinderen en ouders die zich in willen zetten voor deze mooie plek, goed voor de plek zorgen. Ook willen ze proberen om kinderen (en hun ouders) die nog maar weinig in de natuur spelen te bereiken.

Dat gaan zij doen op de Natuurspeeldagen, vijf zaterdagen in 2019: 16 maart, 18 mei, 15 juni, 20 juli en 28 september. Op deze dagen zijn kinderen en ouders van 10:00 tot 15:30 uur welkom om samen te spelen, koken, eten en natuurlijk ook tuinieren. Elke zaterdag heeft een eigen thema. Op 16 maart was dat bijvoorbeeld ‘de moestuin’.