Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
vrijdag16jul2021

De Stad Uit! met MelO Feldkamp

De Stad Uit! Dat is de Rotterdamse vertaling van Groen doet Goed. De activiteiten van De Stad Uit nemen kinderen van versteende wijken mee naar het Rotterdamse platteland en verder de natuur in. We stellen vijf vragen aan MelO Feldkamp, projectleider van het Groen doet goed-programma.

Als je het Groen doet goed programma in Rotterdam van Stad Uit! in drie kernwoorden of -zinnen zou moeten omschrijven, wat zou dat dan zijn?

Bij ons programma staan ontdekkend en onderzoekend leren door groenbeleving (meer dan NME!) centraal. We faciliteren de eerste keer in de natuur, de eerste keer in het bos, de eerste keer aan de rivier en de eerste keer met je voeten in de zee. Daarbij hopen we door de positieve neurologische effecten van natuur op kinderhersenen uiteindelijk armoede te bestrijden.

Waar ben je zelf het meest trots op?

Ik ben trots op het aantal kinderen dat we tot nu toe elk jaar konden bereiken. Dankzij onze slimme aanpak, waarbij we de verbinding leggen tussen stadskinderen en natuuraanbieders, bereiken we jaarlijks een grote groep kinderen. Verder ben ik trots dat we binnen Groen doet Goed een hecht en betrouwbaar netwerk met elkaar hebben.

Wat voor leuke activiteiten komen er nog aan?

Er staan tal van leuke 't Spettert-activiteiten op de planning. Bijvoorbeeld: 

  • 15 & 22 september - Het Spettert op de parkspelen
  • 19 september - Spetterend stranduitje

Wat is je mooiste Groen doet goed-ervaring?

Wat je terugkrijgt van de kinderen. Zo hoorde ik een kind een keer zeggen “dit is de mooiste dag van mijn leven. Ik zou hier altijd wel willen blijven wonen, in dit bos”. Of de creativiteit van kinderen wanneer ze bezig zijn met de natuur, zoals vragen ‘als je een klaproos plukt, klapt ‘ie dan?’.