Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
maandag17sep2018

De Leidse Hooidagen: Ondanks natte start weer een groot succes!

Leiden – Ondanks de natte start zaterdagochtend waren de Leidse Hooidagen dit jaar weer een groot succes. Door de slechte voorspellingen werd het bezoekersaantal van vorig jaar net niet geëvenaard. Maar met verwaaide haren en kaplaarzen stonden kinderen weer te trappelen om een pijl en boog te maken, in de rij voor een kano om tegen de wind door het doolhof van waterplanten te peddelen en is het pizzadeeg tot op de laatste gram opgebakken.

Als vanouds stonden kinderen weer in de rij bij de klassiekers van dit natuurevenement: het kanovaren, pijl en boog en dromenvanger maken, pizza bakken en de slootjessafari. Daarnaast verzorgden nieuwe partners verrassende activiteiten. Zo kon je knapzak van Kidiyo op zoek naar verstopte dieren, kriebelbeestjes-bingo doen met Natuurwijs, kunstwerken bouwen met bamboe en benutten gezinnen met tieners ieder hun eigen talenten bij het oplossen van pittige puzzels en natuur-raadsels in de Nature Escape Room.

De Speelweide die met dank aan de Provincie Zuid-Holland/ Rijnland Route tot stand is gekomen was ontzettend populair onder dreumesen, peuters en kleuters. Er werden hier volop kuilen gegraven, moddersoep gebrouwen en in het hooi gerold. Ook de bijen waren dit jaar volop in de belangstelling. Men kon bij Naturalis een mini-versie van de tentoonstelling Nederland Zoemt bezoeken, honing proeven op de Streekmarkt en bij het Verwonderpaspoort met lood aan je benen voelen hoe zwaar het voor de bij is om nectar naar de bijenkast te verplaatsen.

Samen met  opdrachtgever Zuid-Hollands Landschap en Gemeente Leiden, met alle partners van het Verwonderpaspoort, Ekoplaza, IVN Leiden en de deelnemers van de Wijk & Wouden Streekmarkt is het Naar buiten!, ondanks het weer, gelukt om de Leidse jeugd en hun (groot)ouders te verleiden om naar ’t Vogelhoff te fietsen en buiten weer iets bijzonders te beleven.

Meer informatie over de Leidse Hooidagen: www.leidsehooidagen.nl
Het laatste nieuws vind je op: www.facebook.com/leidsehooidagen

Over Naar buiten! regio Leiden

Naar buiten! regio Leiden organiseert activiteiten in de natuur, zowel binnen als buiten schooltijd. Het doel is daarbij om kinderen tussen 4 – 12 jaar te verleiden meer buiten te spelen. Ontdekken, onderzoeken, samenwerken, maken en bewegen staan hierbij centraal. Meer info: www.naarbuiten-regioleiden.nl  of via Facebook: Naar buiten - Leiden.