Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
donderdag10sep2020

Buitenles in de buurt: struinen door de buurtnatuur

Ga op zoek naar de gekste kriebelbeestjes, ontdek hoe je vuur maakt of leer grondboren samen met een archeoloog. Basisschoolkinderen beleven de natuur tijdens de ‘Buitenles in de buurt’ activiteiten van Groen doet goed in september en oktober. Leren is nog nooit zo leuk geweest! 

Met Groen doet goed gaan alle kinderen naar buiten!

‘Buitenles in de buurt’ is het eerste van de drie thema’s waarmee dit najaar met Groen doet goed door heel Zuid-Holland natuuractiviteiten voor kinderen worden georganiseerd. Met steun van provincie Zuid-Holland hebben sinds 2013 meer dan 100.000 kinderen kennis gemaakt met de natuur, veelal kinderen die dit zonder Groen doet goed niet was gegund. Erg belangrijk, want spelen in de natuur is niet alleen erg leuk, maar draagt ook bij aan een gezonde ontwikkeling. Het doel voor dit najaar: 8000 kinderen de natuur in!

Bekijk alle activiteiten

Het Spettert! en Winterspelen

Na de aftrap van ‘Buitenles in de buurt’ volgen er nog twee thema’s: Het Spettert! en Winterspelen. Tijdens ‘Het Spettert!’ worden uitdagende wateractiviteiten op het meer, bij de zee en rond de sloot georganiseerd. Daarna worden tijdens Winterspelen kinderen met spannende activiteiten aangespoord om ook in de winter de natuur te ontdekken.