Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
dinsdag28sep2021

Broodje zeegroenten tijdens het Spettert!

Tijdens ‘Het Spettert!’ worden uitdagende wateractiviteiten op het meer, bij de zee en rond de sloot georganiseerd. De Stad Uit startte op 19 september spetterend op het strand in Hoek van Holland. De kinderen konden aan meerdere activiteiten deelnemen; een struintocht door de duinen, zeediertjes vissen, een broodje zeegroenten maken met zelf geplukte groenten, en bamboe bouwwerk maken op het strand. De deelnemende kinderen kwamen via de Huis van de Wijk | WMO Radar organisaties uit Rotterdam West, Rotterdam Zuid en Rotterdam Overschie. Helaas was het door het verkrijgen van de vergunningen nog niet mogelijk om vrije inschrijvingen te accepteren.

Gedeputeerde Anne Koning, van Provincie Zuid-Holland (Portefeuille Wonen, Ruimtelijke Ordening, Recreatie en sport) was in de ochtend aanwezig was in de ochtend om uit de eerste hand te horen wat het doet met de deelnemers om in contact te zijn met de natuur. Ze is in gesprek gegaan met de deelnemers, zowel de kinderen, ouders en begeleiders.

“Vandaag in Hoek van Holland gekeken bij ‘Het Spettert!’. Een programma van @IVNzuidholland en Stichting De Stad Uit om kinderen uit versteende wijken kennis te laten maken met de natuur. Hier dragen we als @zuid_holland graag aan bij. Ook Lamsoor gegeten! #elkedagbeter”