Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Bomen & Struiken
donderdag14mrt2019

Boomfeestdag op het Rozeneiland in Woerden

Ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag vlochten leerlingen van de Franciscusschool op 13 maart een mooie wilgenkoepel. Ook legden zij een eetbare tuin aan op het Rozeneiland in Wijkpark Molenvliet. "Kinderen vinden het, ondanks dat ze tegenwoordig vaker binnen zitten, nog steeds heel leuk om samen buiten te spelen. Deze wilgenhut nodigt daar zeker toe uit. Mooi dat ze ook nog wat opsteken over de natuur als voedingsbron", aldus wethouder Arthur Bolderdijk.

De dertig leerlingen van groep 7 van de Franciscusschool stortten zich vandaag enthousiast op het vlechten van een wilgenkoepel. Deze levende wilgenhut is een mooie toevoeging aan het natuurlijke speeleiland op het Rozeneiland. Dat geldt ook voor de eetbare tuin die de leerlingen daar aanlegden. "Buiten zijn is belangrijk om je lekker te voelen en gezond te blijven".

De hardwerkende leerlingen kregen hulp van het NME-Centrum InBredius, van Beweegteam Woerden, tuinspecialist Geral Overbeek en de Gemeente Woerden. De aanleg van het speeleiland is mede mogelijk door een bijdrage van Groen doet goed.