Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
woensdag06nov2019

Belevenissen bij Speelbos Molenvliet

Bij Speelbos Molenvliet valt van alles te beleven. Het wijkpark Molenvliet is geen saai park met alleen gras, maar heeft bosjes, een trimparcours, een heuvel, slootjes, een wilgentunnel, en een doolhof van heggen en struiken. Jeroen Merk van Beweegteam Woerden verzorgt hier wekelijks kinderactiviteiten op woensdagmiddag. De activiteiten zijn vrij toegankelijk, hebben een educatief component en stimuleren de natuurbeleving van de kinderen.

Zo divers als het terrein, zo divers zijn ook de activiteiten. Op één van de laatste woensdagen voor de winterstop was de hoofdactiviteit papieren pijltjes schieten door een zelfgemaakte blaaspijp van PVC buizen. De kinderen waren druk bezig met knutselen en uittesten hoe ver en hoe hoog ze konden schieten door hard door de buizen te blazen. De laatste twintig minuutjes werd er nog verstop-tikkertje gespeeld: lekker rondrennen door het struikendoolhof op het rozeneiland.

Voor ouders van de deelnemende kinderen is een belangrijke toegevoegde waarde van het Speelbos dat hun kinderen eens met andere kinderen dan normaal spelen. Bovendien, ook al spelen de deelnemers ook thuis veel buiten, biedt het Speelbos andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het spelen van levend stratego. En wat vinden de kinderen er zelf van? “Super leuk!” is steevast het antwoord. Kinderen die eenmaal langs zijn geweest komen dan ook regelmatig terug.