Alle kinderen de natuur in!

Hendrik-Ido-Ambacht

“Een nieuw jeugdspeelpark als platform voor natuurbeleving, beweegmogelijkheden, recreatie en educatie”

Het plan is om een nieuw Jeugdspeelpark aan de uiterste oostzijde van de centrale waterplas van recreatiegebied Sandelingen – Ambacht te realiseren. Het Jeugdspeelpark bestaat uit enkele gebouwen, speelvoorzieningen, picknickplaatsen, een moestuin/boomgaard, imker en een ‘eiland’ rond de treurwilg. Op het terrein worden twee speelheuvels gecreëerd.

Doelstelling Jeugdspeelpark

  • Vergroten van de bekendheid en het gebruik van het Jeugdspeelpark door kinderen (en hun opvoeders) uit Hendrik-Ido-Ambacht en omliggende gemeenten (Zwijndrecht, Dordrecht, Ridderkerk en Alblasserdam) door een serie van activiteiten en infrastructurele verbeteringen, zoals natuurbeleving, natuureducatie, beweegmogelijkheden en recreatie.
  • Het vergroten van de betrokkenheid en participatie, zodat het gebied een “gewoonte/behoefte” wordt om naar toe te gaan, maar ook door meer mensen bijv. door vrijwilligerswerk te laten bijdragen aan realisatie, onderhoud en beheer.

Binnen het project zullen meerdere activiteiten worden uitgevoerd om de beoogde doelstellingen en resultaten te halen. De activiteiten die gepland staan zijn de natuur- en waterspeelplaats, natuureducatie en sport- en spel activiteiten.