Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
Op
vrijdag22mrt201909:30

Workshop EHBO in het wild

Wat doe je? Je bent op een natuuractiviteit en ineens hoor je dat er een kind in de sloot ligt. In de brandnetels is gevallen of door een wesp gestoken.  Hoe houd je je hoofd koel en zorg je ervoor dat jezelf en anderen veilig zijn?   

Wil jij ook beter voorbereid aan natuuractiviteiten beginnen? Kom dan naar de EHBO bijeenkomst op 22 maart. Yvonne Mud van EHBO doe je zo geeft een EHBO light cursus, speciaal gericht op wat er op ons soort natuuractiviteiten kan gebeuren.

Je leert hoe je uitdroging of onderkoeling constateert, wat te doen bij brandwonden door berenklauw of brandnetels, een bloedneus, oogletsel, kneuzingen, schaafwonden en splinters. Daarbij leer je het hoofd koel te houden als er een calamiteit is en wat er in je EHBO koffer moet zitten.   

De training is in de vorm van een workshop waarbij iedereen lekker actief bezig is zich de aangeboden kennis in de praktijk eigen te maken.

De Wildernis EHBO is bedoeld voor begeleiders van natuuractiviteiten met kinderen in buitengebieden. Behalve voor medewerkers en vrijwilligers van De Stad Uit zijn er ook plaatsen voor natuurbegeleiders van andere organisaties. Het maximale aantal deelnemers is 16 personen. De workshop word je aangeboden door De Groene Motor en De Stad Uit. De workshop wordt gegeven bij De Stad Uit, Willebrordusstraat 84 in Rotterdam Noord.

  • 9.30  -  12.30 uur ochtendsessie
  • 12.30 - 13.00 uur lunch
  • 13.00 - 16.00 uur middagsessie

Meld je aan via info@destaduit.nl

Algemene informatie

vrijdag 22 maart 2019 - 09:30 tot 16:00
Locatie: 
De Stad Uit
Willebrordusstraat 84
Rotterdam
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image