Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
Vanaf
woensdag02okt201920:00

Najaarscursus Natuur ontdekken

Schiedam

Geniet jij ook altijd van de natuur en wil je meer daarover weten? Of doe je al vrijwilligerswerk op het gebied van natuurbelevingsactiviteiten en wil je  jouw kennis uitbreiden?  Voor al deze mensen in het gebied rondom Schiedam, Vlaardingen en Maassluis organiseert de werkgroep in oprichting Groen Doet Goed Schiedam de najaarscursus ‘Natuur ontdekken’. In deze inspirerende cursus ontdekken we samen hoe mooi de natuur in elkaar zit. Je hebt geen voorkennis nodig, wel interesse en enthousiasme. De cursus bestaat uit 6 les-avonden op de woensdag en 2 excursies op een zaterdag. Iets voor jou? Doe mee en meld je aan via het aanmeldformulier. 

Aanmelden

Inhoud cursus

De inhoud is gevarieerd, afwisselend en sluit aan bij het seizoen. De lessen worden gegeven door verschillende docenten/natuurgidsen met allen hun eigen expertise. Er is geen voorkennis vereist, wel interesse en enthousiasme. Hieronder vind je het lesrooster (ovb). 

Lesrooster

woensdag 2 oktober 20-22 uur Herfstregen
woensdag 9 oktober 20-22 uur Vleermuizen
woensdag 16 oktober 20-22 uur Paddestoelen
woensdag 30 oktober 20-22 uur Herfst in het bos
woensdag 6 november 20-22 uur Overwinteren
woensdag 13 november 20-22 uur Help de dieren de winter door

Excursieprogramma

Zaterdag 12 oktober 10-12.30 uur Water:opslaan en afvoeren
Zaterdag 26 oktober 2019* 10-12 uur Bomen, blaadjes en vruchten
Zaterdag 9 november 2019 10-12 uur Paddestoelen 

Natuurgids worden?

Voor de cursisten die interesse hebben om natuurgids te worden is deze cursus een prima start. Tijdens de cursus word je (vrijblijvend) geïnformeerd over de mogelijkheden.

Locatie en Kosten

  • De lesavonden vinden plaats in Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Goed bereikbaar met RET-tram 21 en 24 en bus 22 en 23, parkeergelegenheid aan bospad (achter Bachplein)
  • De kosten voor de cursus inclusief koffie, thee, cursusmaterialen* en excursies  bedragen € 40,- per persoon.
  • *Het cursusmateriaal is mede tot stand gekomen in samenwerking met IVN afdeling Den Haag en omstreken, waarvoor onze erkentelijkheid. 

Aanmelden

Je kunt je opgeven voor deze cursus door het invullen van dit aanmeldformulier. De betaling volgt na de bevestiging van inschrijving. We hanteren een maxium van 25 deelnemers. 

Over IVN en Groen doet Goed

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Groen doet Goed programma in Schiedam en IVN. Groen doet Goed zet zich in om kinderen op school en in hun vrije tijd de natuur in en rondom de stad te laten ontdekken IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. 

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Roy van Hutten via: royvanhutten@planet.nl of  06-22707365

Algemene informatie

woensdag 2 oktober 2019 - 20:00 tot woensdag 13 november 2019 - 22:00
Locatie: 
Natuurcentrum de Boshoek
Bospad 3
Schiedam
Nederland
Google Maps image