Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
Vanaf
maandag21sep202009:00

Naar buiten! dagen in Leiden

In de natuur kun je veel ontdekken en beleven. Maar kinderen die in een stad opgroeien, zien steeds minder vaak groen. Tijdens de Leidse Naar buiten! -dagen gaan basisschoolleerlingen op een groene expeditie in hun eigen omgeving.

Groene expeditie

Van 21 tot en met 25 september kunnen basisschoolleerlingen naar een mooie, groene plek om een hele dag lekker buiten bezig te zijn. Ze verkennen actief de omgeving en doen allerlei activiteiten - van pizza bakken tot insecten spotten. Ze knutselen, camoufleren, verzamelen, proeven en bewegen in en met de natuur.

Mee naar buiten?

Dit najaar kunnen 20 schoolklassen in de lage SES-wijken van Leiden kennismaken met de natuur rondom de school. Deze pilot-les willen we aan laten sluiten bij de behoefte van de school en bieden we de scholen gratis aan.

De activiteiten dragen spelenderwijs bij aan natuureducatie en natuurbeleving waarbij leerlingen werken aan de kerndoelen: 39, 40 en 41. Daarnaast dragen de activiteiten bij aan (meer) bewegen in de natuur/groene buitenruimte, de herkomst van voedsel en het stimuleren van gezond eetgedrag.

Scholen kunnen zich aanmelden via: info@naarbuitenleiden.nl 

Algemene informatie

maandag 21 september 2020 - 09:00 tot vrijdag 25 september 2020 - 17:00
Locatie: 
Leiden
Nederland
Google Maps image