Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
Vanaf
maandag19okt202009:00

Het spettert in Schiedam

In de herfstvakantie ontdek je de waternatuur bij NME Schiedam! Tijdens deze waterweek kun je allerlei waterproefjes doen, en natuurlijk ook een slootonderzoek! 

Waterpaspoort

Wat voor wonderlijke waterdieren in een schijnbare saaie poldersloot leven, ontdek je tijdens de slootexcursie. Is het mogelijk om drinkwater te maken van het water uit de sloot? Dat kun je testen bij de waterzuiveringsopstelling. De watertafel laat zien wat er in bebouwd gebied gebeurt als het langdurig en fors regent. Maar ook wat je kunt doen om wateroverlast te voorkomen. In het Waterpaspoort staat een heleboel informatie over watervogels en andere waterdieren, waterplanten, plastic soep en het riool. 

Tentoonstelling

De reizende tentoonstelling ‘Water van Delfland’ van het Hoogheemraadschap van Delfland gaat over klimaatverandering. Te zien is wat droogte, hitte en zeespiegelstijging voor invloed hebben op het waterbeheer en de natuur in het gebied van Delfland. Hoe gaat het Hoogheemraadschap met deze veranderingen om en wat kunnen bewoners zelf doen? 

Beleefkaart

Alle bezoekers krijgen een Beleefkaart Groen Doet Goed Schiedam. Op deze plattegrond staan alle Groen Doet Goed-locaties aangegeven: leuke groene plekken om te spelen en te leren. De kaart brengt de website www.groendoetgoedschiedam.nl onder de aandacht.

Aanmelden voor bezoek

Het NME-centrum is per dagdeel toegankelijk: ’s ochtends en ’s middags. Een dagdeel duurt ongeveer 2,5 uur. Per dagdeel kunnen ongeveer 20 bezoekers deelnemen. Toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht!

Meer informatie en aanmelden>>

Algemene informatie

maandag 19 oktober 2020 - 09:00 tot vrijdag 23 oktober 2020 - 17:00
Locatie: 
NME Schiedam
Harreweg 10
Schiedam
Nederland
Google Maps image