Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
Op
zaterdag27jun202013:30

Fluit en Kruid maken modder voor de varkentjes

Blubber-de-blub. Clown Fluit roert vol aandacht in een emmertje met modderpap. Dan rent ze de heuvel op om nog meer water op te pompen. Door een lange houten goot stroomt het water gutsend naar beneden. Fluit holt achter het water aan. Ze wil het water opvangen voordat het de zandbak instroomt. Maar o, wat is die clown toch onhandig. Ze struikelt voorover. Pardoes valt ze met haar neus in haar eigen modderprut.

Iets verderop plukt clown Kruid lekkere grasjes en bloemetjes voor de modderkeuken. Plotseling hoort ze een enorme blubberige plons. Verschrikt kijkt ze om zich heen. Dan ziet ze Fluit overeind komen met haar hoofd vol modder. Kruid schiet in de lach en roept: “Fluit, nu ben je net een varkentje!” Ze zingt het liedje van het vieze varkentje dat in bad moet. Samen hebben ze de grootste lol.

Opeens heeft clown Kruid een geniaal idee. Zullen we modder gaan maken voor de varkentjes? Want varkens houden heel erg van modderen. En kom jij meehelpen? Lekkere moddertaartjes maken in de modderkeuken? Meld je snel aan en trek je oude kleren aan die  vies mogen worden. Let op: gewijzigde aanvangstijd!

Voor wie: kinderen t/m 12 jaar met hun ouders (verzorgers).
Aanmelden:
fluitenkruid@tjilp.nl (maximaal 6 families kunnen meedoen).
Bijzonderheden: we volgen de richtlijnen van de RIVM en van de Gemeente Houten (dit betekent dat de families zoveel mogelijk van elkaar gescheiden de activiteiten doen).

Algemene informatie

zaterdag 27 juni 2020 - 13:30 tot 15:00
Locatie: 
Kinderboerderij De Buitenwereld
Keerkamp 17
3992 SE Houten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image