Alle kinderen de natuur in!
Groen doet goed
Kind & Natuur
Op
woensdag24okt201811:00

De boer op in de herfstvakantie!

Op 24 oktober is het grote oogstfeest op boerderij de Kikkershoek in Mijnsheerenland. Kinderen en hun ouders kunnen hier hun eigen ‘kapsalon’ maken. 

Kinderen gaan het land op om appels te plukken, vers van de boom. Boer Jeanet legt uit hoe je dat op de juiste manier doet. Caroline Zeevat weet alles van eetbaar kruid en onkruid. Jullie plukken wat lekkers bij elkaar en maken dan je eigen unieke mayonaise  voor bij de kapsalon. De aardappeloogst is een enorme stapel piepers in de stal. Hier maken de deelnemers kringelpatat van, die wordt ter plekke krokant gebakken. Bak zelf je broodje op het vuur en snoep erbij van warm appelmoes van je zelfgeplukte appelen. 

In de stad merk je er nog weinig van, maar de herfst is begonnen! Overal op het Rotterdams platteland worden appels, peren en aardappelen geoogst. Op boerderij Kikkershoek kun je elke zaterdag zelf plukken en er is een mooie boerderijwinkel. Neem daarom wat extra geld mee.

Aanmelden en betalen kan via www.destaduit.nl.

Informatie voor ouders 
Er is geen pinautomaat. Kaplaarzen zijn handig! Ook voor grote mensen.

Wat is De Stad Uit?
De Stad Uit werkt eraan om kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad te brengen. Sinds 2015 zijn meer dan 15.000 kinderen en hun ouders op natuurreis gegaan. 

Algemene informatie

woensdag 24 oktober 2018 - 11:00 tot 16:00
Locatie: 
Boerderij de Kikkershoek
Maasweg 3
3271 LH Mijnsheerenland
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: €5 per deelnemer, 50% Rotterdampaskorting

Google Maps image