Groen Dichterbij
Overig
maandag24okt2016

Samen aan de slag: het Vredesplein

Voor de grootste Moskee van Nederland staart een kaal grasveld ons aan. Het Vredesplein in Rotterdam, een heel mooi maar ook een beetje een leeg plein. De bezoekers van de moskee, de wijkbewoners, de gemeente en een organisatie voor verslavingszorg hebben de handen ineen geslagen om samen aan de slag te gaan en het plein mooi aan te kleden.

Aankleden?

Het wordt al gauw duidelijk dat het plein meerdere functies moet vervullen. Er moet ruimte zijn voor rust, maar ook ruimte voor activiteiten. Tegelijkertijd moet het plein wel open en toegankelijk blijven, maar niet te open en het zou ook fantastisch zijn wanneer de planten en bloemen op het plein de seizoenen uitbeelden. Een fontein, plantenbakken met muntplanten, de letters vrede uitgebeeld door planten en mooie bankjes, genoeg ideeën!

 

 

 

Knippen en plakken

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe alles er op het plein uit komt te zien is er geknipt en geplakt, geschoven, de fontein toch weer weggehaald, weer teruggezet en nog meer geknipt. Er is besloten om de werkzaamheden in verschillende fasen op te delen zodat er genoeg te doen blijft het hele jaar door. Eind oktober wordt een klusdag georganiseerd waarin we de eerste plannen gaan realiseren. Benieuwd naar hoe het eruit ziet? Loop in het voorjaar eens langs en laat je verrassen door de lente op het Vredesplein!