De Wilde Stad in Delft

Natuur vind je niet alleen in bossen, oceanen en andere wildernis, maar ook dichtbij, midden in de stad. Je zou het niet zeggen maar ondanks de grote invloed van de mens in de stedelijke gebieden hebben veel planten en dieren er hun plek gevonden. De stad leeft, ook in Delft!

Film 'De Wilde Stad'de wilde stad

In februari 2018 komt er een nieuwe natuurfilm uit: De Wilde Stad, van de makers van ‘de nieuwe wildernis’ en ‘Holland natuur in de Delta’. Geïnspireerd op deze film laten we iedereen ook in Delft de stad op een andere manier beleven.

De Wilde Stad in Delft

Ga mee op stadssafari en ontdek de onbekende en vaak ongeziene natuur in de stad. Laat je verbazen over wat er allemaal bij jou om de hoek te beleven valt. Het plan is om in (buiten)bioscopen de film 'De Wilde Stad' te vertonen voor leerlingen van scholen en andere geïnteresseerden. Ook steken we de handen uit de mouwen, om te zorgen dat er nog meer plekken zijn waar de dieren in de stad zich thuisvoelen. Bijvoorbeeld door het zaaien van een bijenlint en het maken van schuil- of nestplaatsen voor vogels, bijen en andere dieren.

Op dit moment staat alles nog in de kinderschoenen, maar daar brengen we snel verandering in. Houd de site in de gaten voor nieuwe updates.

Meer informatie?

Kijk ook eens voor leuke tips rondom het thema 'De Wilde Stad' op www.ivn.nl/de-wilde-stad.

Meedoen?

Heb je leuke ideeën voor een excursie in de stad, een activiteit op school of de BSO of iets heel anders? Wij horen dit graag! Je kan contact opnemen met Wietske Teunissen, w.teunissen@ivn.nl of 06-42441460.