Geld voor je project

Rotterdamse Fondsen

In de stadsregio Rotterdam zijn tientallen fondsen actief. Ze hebben alle een eigen doelstelling, maar hebben één ding gemeen: actieve, betrokken burgers en organisaties waar mogelijk helpen met een financiële bijdrage. Zoek op de website www.rotterdamsefondsen.nl naar fondsen die passen bij jouw initiatief. Een fondsenzoeker op de site helpt je hierbij.

Crowdfunding

Wat is Crowdfunding?

Bij crowdfunding zamel je geld in bij een grote groep mensen in je eigen netwerk om zo een project te financieren. Starten met crowdfunding doe je niet alleen voor het geld, je creeërt ook betrokkenheid bij je project. Iedereen die geld bijdraagt of een middagje meehelpt voelt zich daardoor ook meer betrokken en mede-eigenaar. Voor veel projecten is dat
ook belangrijker voor het succes dan het geld dat wordt opgehaald.

Crowdfunding Voor je buurt

Voor je Buurt is een crowdfundingplatform voor lokale maatschappelijke initiatieven in Nederland. Iedereen met een goed idee kan een campagne starten en geld, hulp en materiaal inzamelen voor zijn of haar initiatief. Hierbij is Voor je Buurt veel meer dan een platform. Voor je Buurt begeleidt intensief bij het opzetten van een campagne en geeft advies over de haalbaarheid, de tekst, het campagneplan en de tegenprestaties. Lees meer op www.voorjebuurt.nl.