Visserslatijn

Bewoners van zorgcentra willen wel, maar kunnen vaak niet meer gemakkelijk deelnemen aan natuuractiviteiten. Visserslatijn zorgt ervoor dat ouderen een dagje kunnen vissen samen met iemand van een hengelsportvereniging. Hierdoor wordt vissen weer toegankelijk. Je zou zeggen dat dit niets nieuws onder de zon is voor hengelsportverenigingen, maar wat Visserslatijn anders maakt is de gestructureerde aanpak en de goede begeleiding, die voorheen dikwijls ontbrak.

Accepteer cookies

Visserslatijn is behalve voor ouderen en bewoners van zorginstellingen, ook voor kinderen opgezet. Kinderen zijn altijd welkom om zich aan te sluiten bij zo'n visuitje. Een geweldige combinatie, aangezien kinderen vaak goed omgaan met ouderen (ook dementerende ouderen). Deze twee verschillende generaties hebben een positieve invloed op elkaar. Wat is er mooier dan wanneer zij samen de natuur kunnen beleven?

Wim Meijberg (IVN): ‘’Je koppelt de hengelsport aan de zorg en moet je zien wat je bereikt’’

Voorafgaand aan de visdag worden de tehuizen bezocht om de bewoners te ontmoeten die mee willen vissen. Tijdens de activiteit maken ze kennis met het vissen en de natuur rondom het viswater. Vaak komen er allerlei visverhalen van vroeger los. Het visuitje vindt plaats onder begeleiding en op een veilige locatie in de buurt van het tehuis. Jeugdleden van de plaatselijke vereniging worden uitgenodigd mee te doen.

Meer informatie

Meer weten over Visserslatijn? Neem vrijblijvend contact op met de IVN Servicedesk: 020 622 8115 of servicedesk@ivn.nl