Grijs, Groen & Gelukkig
Gezondheid
vrijdag14apr2017

Rolstoelfile in Breda tijdens NLdoet

Grijs, Groen en Gelukkig koploper Ruiterbos in Breda, deed in het weekend van 10 en 11 maart 2017 mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. De belangstelling was overweldigend! Dit zorgde voor gezellige drukte op de wandelroutes.

Wandelen en ontmoeten

Op vrijdag 10 maart zijn er lange en korte wandelingen gemaakt met bewoners. Onder het motto 'wandelen en ontmoeten' hadden zich maar liefst 45 vrijwilligers aangemeld. Dat betekende dat 45 bewoners deze middag konden genieten van een wandeling. Bewoners konden kiezen uit een ‘kleine’ wandeling in en rondom de tuinen van Ruitersbos of een GGG rolstoelwandeling‘grote’ wandeling in de rolstoel naar het Mastbos. Tijdens de wandelingen het Mastbos gaven natuurgidsen van IVN Mark & Donge extra uitleg en hielpen zij bij een mooie natuurbeleving voor zowel de bewoners als hun begeleiders. Bij de kleine wandeling waren er getrainde Grijs, Groen en Gelukkig-vrijwilligers aanwezig die de groep meehielpen en meer vertelden over de natuur. Na afloop werd er onder het genot van een glaasje en hapje, gezellige nagebabbeld. Veel bewoners hebben ook nog een mooi schilderijtje gemaakt met materiaal dat zij tijdens het wandelen hadden verzameld.

Bijenhotel en mobiele kruidenbak GGG kruidentuin

De tweede dag van NL Doet hebben 15 vrijwilligers samen met bewoners van Ruitersbos gewerkt aan een wilde bijenhotel en een mobiele kruidenbak. Samen kijken we terug op twee zeer geslaagde dagen met blijvend plezier voor de (wijk)bewoners van Ruiterbos.