Grijs, Groen & Gelukkig
Gezondheid
vrijdag21okt2016

Mantelontzorgdag op landgoed Zandhove

Zorgspectrum Het Zand en IVN organiseren op dinsdag 8 november een speciale ‘mantelontzorgdag’ op landgoed Zandhove.

In Nederland wonen zo’n 4 miljoen mantelzorgers. In de veranderende samenleving waar de burger aan zet is, speelt de mantelzorger een centrale rol. Om de zorg met plezier vol te houden is het zaak de draaglast te verlichten, de eigen regie te versterken en slimme verbindingen naar elkaar te leggen. Natuur kan hierin een belangrijk instrument zijn door de positieve invloed ervan op gezondheid van mensen en de bevordering van beweging en ontmoeting. 

Programma Zandhove

Mantelzorgers zijn vanaf 15:00 uur welkom op Zandhove (Hollewandsweg 17), waar zij worden ontvangen met koffie en thee. Daarna vertrekken we gezamenlijk richting landgoed Zandhove voor een natuurtocht, onder begeleiding van een IVN natuurgids. Naasten zijn ook welkom, maar zullen een apart programma volgen met studenten. Vanaf 18:00 uur is er mogelijkheid tot gezamenlijk dineren (driegangen menu à €6,50). In de avond is er een Mantelzorg Ontmoetingcafé waarbij het thema ‘Natuurbeleving’ centraal staat, met inloop vanaf 19:00 uur. Muzikale omlijsting is er door Troubadour Rob Krot.

Koffietijd op bezoek

Tijdens de Mantelontzorgdag zal presentatrice Loretta Schrijver van het tv-programma ‘Koffietijd’ op bezoek komen. Koffietijd wil de mantelzorger in de schijnwerpers zetten en zal meelopen en –filmen tijdens de wandeling op het landgoed. 

Aanmelden

U bent welkom, ook als u niet verbonden bent aan Zorgspectrum Het Zand. Aanmelden s.v.p. voor 4 november bij de receptie van Zandhove: receptie.zwolle@hetzand.nl of 038-4687600.