Grijs, Groen & Gelukkig
Gezondheid
dinsdag13jun2017

Jong en oud samen erop uit in Apeldoorn

Op 11 mei 2017 zijn 26 leerlingen van groep 7 en 8 van de Sterreschool een ochtend de natuur in gegaan met cliënten van Casa Bonita. Hierbij werden zij begeleid door vrijwilligers van Casa Bonita en de schoolgidsen van IVN Apeldoorn.

Op zoek in het water

De wandeling voerde, via de dierenweide achter Casa Bonita , naar de Koningsbeek en het aangrenzend natuurgebiedje. Met een schepnet en een teiltje onderzochten de leerlingen wat er in het water van de beek leeft. Zij lieten hun vangst zien aan de ouderen wat mooie herinneringen aan vroeger losmaakte. Herinneringen aan slootjes met kikkervisjes kwamen spontaan naar boven en de verhalen werden verteld.

Casa bonita 2

Mooie herinneringen

De ouderen kregen elk een kaartje dat beplakt kon worden met grasjes en bloemen (paardenbloemen, zuring, madeliefjes etc.) die de leerlingen voor hen plukten. Om ook een leuke, tastbare herinnering aan deze dag te creëren. Het aangename zonnige weer maakte deze dag compleet: een leuke ervaring voor jong én oud. Ieder was er van overtuigd dat deze natuuractiviteit, de combinatie ouderen en leerlingen, zeker voor herhaling vatbaar is!