Grijs, Groen & Gelukkig
Natuur in de Buurt
woensdag18apr2018

Feestelijke aftrap nieuw GGG-project bij Zorgcirkel De Meermin

Zorgcirkel De Meermin in Edam en IVN Natuureducatie hebben 19 maart met een feestelijke aftrap hun samenwerking in het project ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ bezegeld. Na een welkomstwoord van Rosemarie van Eijck, manager van De Zorgcirkel De Meermin, een uitleg van het project door de projectleiders van IVN en de uitreiking van het certificaat aan regiomanager Dick Twisk, konden de bewoners zelf ervaren wat de activiteiten inhouden. 

De Meermin deelt de droom van IVN om natuurbeleving onderdeel te maken van de dagbesteding in de ouderenzorg. Een ervaren projectteam van IVN begeleidt de medewerkers bij het in kaart brengen van wensen en mogelijkheden van de locatie en onderzoekt de mogelijkheden voor groene activiteiten. Belangrijk speerpunt is hoe de tuin van De Meermin meer gebruikt kan worden, ook door mensen uit de buurt. Daarnaast wordt de basis gelegd voor een ‘Kalender Groene Dagbesteding’ met veel groene activiteiten.

Aftrap GGG-locatieManager Rosemarie hoopt dat met dit project een persoonlijke droom uitkomt. Ze woont zelf ook in deze buurt en omdat De Meermin de beschikking heeft over alle faciliteiten en mogelijkheden om activiteiten te verzorgen, is de stap relatief klein om dat uit te breiden voor buurtbewoners. Het liefst ziet ze de tuin tot een levendig, groen hart van de buurt ontwikkelen waar iedereen, jong en oud, terecht kan voor een leuke activiteit of alleen een kopje thee.

GGG NatuurschilderijtjeDe bewoners gingen na het officiële gedeelte enthousiast aan de slag met het maken van natuurschilderijtjes en het planten van viooltjes in grote potten om de buitenruimte op te sieren. Ze genoten er zichtbaar van om met hun handen in de aarde te werken. Met plezier kijken ze nu uit op hun eigen werk.

GGG activiteiten