Grijs, Groen & Gelukkig
Gezondheid
donderdag03nov2016

Aftrap Grijs, Groen & Gelukkig Sûnenz en ZuidOostZorg

Op 2 november 2016 werd tijdens een feestelijke aftrap bij zorgcentrum Neibertilla het begin van de samenwerking tussen IVN en Sûnenz en ZuidOostZorg ingeluid. Een begin van een vergroeningstraject binnen het project Grijs, Groen & Gelukkig.

Samenwerking bezegeld

Het was een feestelijke bijeenkomst ivn ggg kickoff sunenz zuidoostzorgop woensdag 2 november. De samenwerking binnen het project Grijs, Groen & Gelukkig werd bezegeld door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Een komische act van theatergroep Acta luidde de ondertekening in. Door het strooien van bladeren kwam de natuur even heel dichtbij en werden de handtekeningen gezet. “We hebben zin in de samenwerking en we doen het samen,” zei Mark Tuit, regiodirecteur IVN enthousiast voor de handtekening op het document werd gezet. De gasten konden genieten van een heerlijke wortel/pompoentaart en van de gezellige muziek van Acta. De betrokken partijen zullen zich de komende tijd inzetten om het zorgcentrum te vergroenen en een natuurrijkactiviteitenprogramma aan te bieden.


Verbinding door tuin

Door de samenwerking met IVN willen Sûnenz en ZuidOostZorg, ouderen en bezoekers laten genieten van natuurbeleving en de buitenlucht. “Ontmoeten en verbinden, bewegen, kunst en het genieten van de tuin zijn belangrijke elementen die hierbij centraal staan,” aldus Ida van Marion, directeur zorg. De tuin is hierbij een verbindende factor met de omgeving. Hoe haal je binnen naar buiten en andersom, maar ook hoe betrek je de omgeving en de buurtbewoners bij de tuin. “We zijn ontzettend blij dat we dit samen met de IVN kunnen gaan realiseren”, aldus Ida van Marion.

Lees het originele bericht hier