Grijs, Groen & Gelukkig
Gezondheid
vrijdag04nov2016

Aftrap Grijs, Groen & Gelukkig Brentano Amstelveen

Donderdag 3 november hebben stichting Brentano en IVN tijdens een feestelijke aftrap handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor het project Grijs, Groen & Gelukkig.

Verhoging van welzijn

Lies Zuidema (directeur Brentano) GGG kick-off Brentano tekenmoment en Petra Schut (regiodirecteur IVN Noordwest) hebben daarmee het startschot gegeven om samen te zorgen voor verhoging van het welzijn van cliënten van Brentano door groene interventies. Een memorabel moment.

De komende periode zet IVN met GGG kick-off Brentano plantenBrentano in op het realiseren van een Kalender Groene Dagbesteding, uitbouwen van netwerk groene vrijwilligers, scholing, sociale cohesie en de realisatie van een plantenwand. Als échte groene start heeft Petra Schut de eerste luchtzuiverende planten cadeau gedaan; goed voor tientallen kubieke meters schonere lucht!

Zoveel potentie 

Tijdens een rondleiding door de tuin werd direct duidelijk hoeveel potentie er is om Grijs, Groen & Gelukkig tot een succes te maken bij Brentano. Een prachtige grote buitenruimte waar al grote omheinde stukken zijn voor toekomstige ‘bewoners’ zoals konijnen, geiten en schapen.

Goed om te zien dat er zo veel relevante stakeholders uit de buurt en wijk aanwezig waren op 3 november. Een mooie start voor de opbouw van het nodige netwerk groene vrijwilligers. Die samenwerking zit goed! Alle lichten staan op groen om in Amstelveen grijs & gelukkig te worden!