Grijs, Groen & Gelukkig
Gezondheid
zaterdag08okt2016

Aftrap Grijs, Groen & Gelukkig bij Zorgspectrum Het Zand

IVN is de samenwerking met Zorgspectrum Het Zand aangegaan binnen het project ‘Grijs, Groen & Gelukkig’. Op 30 september jl. werd de samenwerking tussen beide partijen feestelijk afgetrapt.

De aftrap

De aftrap vond plaats op locatie Het Wooldhuis in Heino. Wybren Bakker, bestuurder van Zorgspectrum Het Zand, ondertekende samen met Joline de Weerdt, regiodirecteur bij IVN, een samenwerkingsovereenkomst voor 1,5 jaar. Na het aansnijden van de taart plantten de twee samen een appelboom bij de tuinkas, onder toezicht van bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Ook de wethouders van de gemeenten Raalte en Staphorst waren hierbij aanwezig.

Doel samenwerking

Door middel van het project Grijs, Groen & Gelukkig wil IVN samen met Zorgspectrum Het Zand de cliënten van de locaties in Zwolle, Heino, Wijhe, Staphorst en Nieuwleusen nog meer laten genieten van groen, zowel binnen als buiten. Dit gebeurt onder andere door fysieke vergroening, maar ook door medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers beter te trainen en ondersteunen op het gebied van natuurbeleving.

Lees het originele bericht hier