Help ouderen naar buiten!

Geef de ouderenzorg groene inspiratie met het boek ‘Alle ouderen naar buiten’. IVN wil door middel van crowdfunding en sponsoring dit boek gratis aanbieden aan zorginstellingen in Nederland. Om zorgmedewerkers, mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers te inspireren om samen met ouderen de natuur te gaan beleven. Steun deze actie!

Groen voor gezondheid en welzijn

Nederland vergrijst: het aantal ouderen in ons land groeit. Onder ouderen vormen eenzaamheid en gebrek aan beweging risico’s voor zowel de gezondheid als het algehele welbevinden. Van de 75- tot 85-jarigen voelt bijna 50% zich eenzaam. Eén op de vier ouderen voldoet niet aan de Beweegnorm en veel ouderen komen bijna niet buiten. Uit verschillende onderzoeken blijkt juist dat genieten van de natuur, bewegen in de natuur en de sociale ontmoetingen die plaatsvinden tijdens natuurbeleving een positief effect hebben op de gezondheid en het welzijn van ouderen.

Betrek meer ouderen bij de natuur

Boek Alle ouderen naar buiten!Tijdens het programma Grijs, Groen & Gelukkig heeft IVN veel kennis en ervaring opgedaan over groene dagbesteding voor ouderen. Al deze kennis en ervaring bundelen we in samenwerking met Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman, in een buitenactiviteitenboek voor ouderen. Met dit boek willen we de zorginstellingen, zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers inspireren om vaker en doelgerichter met ouderen naar buiten te gaan en zo de kwaliteit van hun leven te vergroten.

Help mee!

IVN probeert geld op te halen via publieke crowdfunding en zakelijke sponsoring om het boek ‘Alle ouderen naar buiten’ gratis weg te kunnen geven aan zoveel mogelijk zorginstellingen in Nederland.

Zoekt jouw zorglocatie groene inspiratie?

Vraag gratis het boek ‘Alle ouderen naar buiten ’ aan. Het boek staat boordevol met natuuractiviteiten specifiek geschikt voor ouderen.