Alle Ouderen naar Buiten

Natuur heeft een positief effect op gezondheid en het welzijn van ouderen. Maar hoe betrek je een oudere met dementie of beperkte mobiliteit bij de natuur? Het boek ‘Alle ouderen naar buiten’ dat 22 november 2018 uitkomt geeft praktische ideeën voor groene dagbesteding.

Wist je dat 1 op de 4 ouderen niet buiten komt terwijl de natuur een positieve invloed op onze gezondheid en kwaliteit van leven heeft. Buiten zijn vermindert stress, pijn, eetproblemen, depressies en slaapproblemen. Het verbetert je humeur, zelfbeeld en tevredenheid. Dit boek bevat handvatten voor verzorgers, mantelzorgers, vrijwilligers, kinderen van ouderen en ouderen zelf om samen naar buiten te gaan, in beweging te komen en de natuur te beleven, te ontdekken en herinneringen op te halen. Kortom, ontdek de natuur in je buurt en voel je beter!

Boek voor zorgorganisaties

IVN heeft dit najaar een actie gedaan om Boek Alle Ouderen naar buitenvia publieke crowdfunding en zakelijke sponsoring om het boek ‘Alle ouderen naar buiten’ kosteloos aan te kunnen bieden aan geïnteresseerde zorginstellingen in Nederland. Dankzij Groenleverancier Donkergroen kunnen wij 50 zorglocaties een exemplaar bieden! Inspiratie voor zorgverleners, mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers om vaker en doelgerichter met ouderen naar buiten te gaan en zo de kwaliteit van hun leven te vergroten.

Ook het boek bestellen?

Je kan het boek bestellen via de IVN webwinkel. Vanaf begin december 2018 is het boek leverbaar. Als je nu besteld ontvang je een gratis Paddenstoelen zoekkaart!

Bestellen

Grijs, Groen & Gelukkig

Vanuit het programma Grijs, Groen & Gelukkig heeft IVN veel kennis en ervaring opgedaan over groene dagbesteding voor ouderen. Welke activiteiten spreken ouderen aan? Wat kan je doen met ouderen die minder mobiel zijn? Hoe betrek je iemand met dementie bij de natuur? Al deze kennis en ervaring bundelt IVN, in samenwerking met KNNV Uitgeverij, Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman, in een buitenactiviteitenboek voor ouderen. Auteur Jasper de Ruiter vertelt: ‘Uit de contacten met zorginstellingen blijkt dat er veel behoefte is aan praktische ideeën voor een groene dagbesteding. Dat biedt dit boek. Niet moeilijk of ingewikkeld maar wel met een groot effect op de kwaliteit van leven voor de ouderen.’

Donkergroen

Donkergroen is een landelijk werkend bedrijf, soms grensoverschrijdend, met zo'n 750 creatieve groendenkers en -doeners. Een top 3 speler en een familiebedrijf, klaar voor 'the next level'. Zeventien vestigingen, geclusterd in zes rayons, actief met ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen, terreinen, wijken, speelterreinen, dak- en gevelgroen en binnentuinen voor B2B. Ambitieus, innovatief en gezond. Bevlogen en koersvast op weg naar een duurzame toekomst.

Donker Groen