Grijs, Groen & Gelukkig
Gezondheid
Vanaf
vrijdag09mrt201809:00

Kom moestuinieren met ouderen tijdens NLdoet!

Groen is gezond! Vanuit het programma Grijs, Groen & Gelukkig maakt IVN samen met zorginstellingen de zorg groener. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Steek met NLdoet (9 en 10 maart 2018) je groene handen uit de mouwen en kom op een zorglocatie bij jou in de buurt helpen met moestuinieren. Voor een goede en gezellige start van het voorjaar.

Op onderstaande kaart kan je zien welke locaties mee doen. Bij de meeste locaties kan je doorklikken naar de website van NLdoet om je gericht aan te melden om op die locatie te komen helpen.

Samen moestuinieren

Dit voorjaar geeft IVN vanuit het programma Grijs, Groen & Gelukkig een boost aan de groene dagbesteding voor ouderen. Deelnemende zorginstellingen ontvangen een mooi moestuinpakket. Naast planten en zaden zit in het pakket inspiratie- en educatiemateriaal voor moestuinactiviteiten met ouderen. Je hoeft zeker geen plantenkenner of moestuinexpert te zijn: alle hulp is welkom. Het belangrijkste is dat we er samen met de ouderen een gezellige, groene dag van maken!

Wat is Grijs, Groen & Gelukkig?

Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress. IVN zet zich in om alle mensen in Nederland, ook kwetsbare groepen zoals ouderen in verpleeghuizen, toegang tot natuur en natuurbeleving te bieden.

Logo Nationale Postcode LoterijMet het project Grijs, Groen & Gelukkig wil IVN met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen we door de omgeving rondom zorginstellingen fysiek te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, mantelzorgers, vrijwilligers en omwonenden willen we ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en buitenlucht. Momenteel werken we al actief samen met ruim 60 zorglocaties in Nederland.

Gardena logoHet moestuin pakket wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van GARDENA, dat hoogwaardig tuingereedschap en innovatieve oplossingen biedt voor dagelijks tuinieren.

Algemene informatie

vrijdag 9 maart 2018 - 09:00 tot zaterdag 10 maart 2018 - 18:00
Locatie: 
Heel Nederland
Nederland