17 t/m 25 oktober 2020

Over de Grevelingenweek

Voel de wind door je haren, het najaarszonnetje op je gezicht en vul je longen met de zilte lucht. Van 17 t/m 25 oktober 2020 organiseren Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie de 8e editie van de Grevelingenweek. Dit jaar nemen we de bezoekers, naast een weekprogramma van coronaproof belevings-activiteiten in het veld, ook elke dag online mee naar de unieke Grevelingen. Tijdens deze Beleefweek staat het diverse karakter van de Grevelingen centraal. 

Grevelingenweek 2020 - online én in het veld

Beleven

Er gaat natuurlijk niets boven het zelf ruiken, proeven en voelen van de Grevelingen. Tijdens de Grevelingenweek zijn er coronaproof belevingsactiviteiten rondom de Grevelingen. Het excursieprogramma is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er minder plekken beschikbaar per excursie óf kun je individueel op pad. Er zijn dagelijks natuurvaartochten, om de Grevelingen vanaf het water te ontdekken.

Online excursie vanaf de bank

Naast de belevingsactiviteiten presenteren we dagelijks een video of vlog die een kijkje geven op plaatsen waar je normaal niet komt, interessante natuurweetjes of een blik achter de schermen van het werk van de boswachters van Staatsbosbeheer. Via de website en social media presenteren we in de Grevelingenweek diverse filmpjes met leuke natuurweetjes met de boswachters en gidsen.

Wil je als ondernemer een activiteit aanmelden? Vul dan dit formulier in. 

De Grevelingenweek is een initiatief van IVN Natuureducatie samen met Staatsbosbeheer, en verschillende recreatieondernemers rond de Grevelingen.