20 t/m 27 oktober 2021
Grevelingenweek
Kind & Natuur
donderdag17okt2019

Op zoek naar de vijf wilde dieren van Nederland

Misschien heb je wel eens gehoord van de Big Five in het dierenrijk. De naam 'Big Five' komt vaniut de jacht in Afrika, maar nu wordt er vooral over de Grote Vijf gepraat als mensen op safari gaan en de vijf grote wilde dieren willen gaan bekijken die er rondlopen. Maar wist je eigenlijk dat er in Nederland ook een Grote Vijf bestaat?

Door heel Nederland verspreid vind je de Grote Vijf. Dit zijn vijf wilde dieren in bijzondere Nederlandse natuurgebieden. Kan jij raden welke het zijn? Hier komen ze: bever, ree, edelhert, zeehond en wild zwijn. 

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de vijf wilde dieren van Nederland! In de Grevelingen speur je maar liefst twee van de vijf soorten, namelijk naar zeehonden en reeën.

Speciaal voor de Grevelingenweek krijg jij de kans om deze bijzondere dieren in het wild te zien.  Je start met een vaartocht en eindigt met een tocht in de excursiewagen over de Slikken van Flakkee.  Zeehonden laten zich makkelijk zien op het droge. De vraag is alleen: waar kan je ze vinden? Samen met de schipper van Staatsbosbeheer stap je op de boot en ga je op zoek.

Niet alleen de zeehonden hebben trek, na deze spannende zoektocht zal jouw maag vast ook rammelen. Een stevige lunch staat je te wachten, want je bent nog niet klaar! De boswachter neemt je mee in een tocht over de Slikken van Flakkee op zoek naar reeën. Als je geluk hebt kom je onderweg ook wel kuddes heckrunderen en fjordenpaarden tegen. Na een tocht over de Slikken zet de boswachter je weer af bij de boot en vaar je terug. Let je onderweg op of je nog zeehonden ziet?

Zaterdag 19 oktober heb jij de kans om deze twee van de Grote Vijf te spotten tijdens de Grevelingenweek.

Kom je mee?