17 t/m 25 oktober 2020
Grevelingenweek
Kind & Natuur
woensdag17okt2018

320 kinderen krijgen natuurles op en rond de Grevelingen

Zo'n 320 basisschoolkinderen kregen vrijdag 12 oktober natuurles op en rond de Grevelingen. De buitenlesdag is een voorproefje op de Grevelingenweek, waarin jong en oud de mooie natuur van de Grevelingen zelf kunnen beleven. De Grevelingenweek gaat op 20 oktober van start en duurt t/m 28 oktober.

Klaslokaal verruilen voor de Grevelingen

Zo’n 160 kinderen van Schouwen-Duiveland en 160 van Goeree-Overflakkee verruilden hun leslokaal voor de Grevelingen. De Buitenlesdag werd voor de tweede keer georganiseerd met als doel zo veel mogelijk kinderen de Grevelingen te laten beleven. Zesentwintig scholen schreven zich vooraf in voor de buitenlesdag. Helaas was er maar plaats voor tien scholen. Daarom zoeken IVN, Staatsbosbeheer en NME Schouwen Duiveland naar mogelijkheden om komend voorjaar nog een keer een buitenlesdag te organiseren. Vincent van der Veen (IVN Natuureducatie): “op zo’n buitenlesdag leren kinderen over de natuur als ze er midden in staan, dat is weer een hele andere manier van leren en veel leuker dan uit een boekje”.

Huifkartocht en zeehonden kijken

Kinderen leerden vandaag onder andere vogels kijken, waterbeestjes zoeken met schepnetjes en keken onder water met een speciale waterkijker. De kinderen van Goeree-Overflakkee maakten nog een huifkartocht met boswachter Piet en de kinderen Schouwen-Duiveland zochten naar zeehonden rond de Stampersplaat met boswachter Wendy. Aan het einde van de dag zei een van de kinderen: “Ik ben helemaal zout!” dan heb je de Grevelingen goed beleefd.