een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie
Speelse & natuurrijke schoolpleinen
Kind & Natuur
vrijdag07okt2022

Gezocht: gemeenten met droom voor speelse en natuurrijke schoolpleinen

Steeds meer kinderen, leerkrachten en ouders geven aan behoefte te hebben aan een speelse en natuurrijke leeromgeving bij school. Het schoolplein als uitdagende en natuurrijke plek waar volop gespeeld en geleerd kan worden tijdens de pauze, de les én na schooltijd. Zetten jullie je als gemeente in om deze droom waar te maken? Dan zijn we op zoek naar jullie!

Vijf ambassadeursgemeenten

Jantje Beton en IVN Natuureducatie zijn op zoek naar vijf ambassadeursgemeenten die anderen willen inspireren met hun aanpak. Deze gemeenten ontvangen 50.000 euro om te besteden aan de transformatie van één of meerdere schoolpleinen. 

Inschrijven kan tot en met 15 november 2022, dus wees er snel bij! 
Inschrijven kan hier of door op onderstaande button te klikken. In onze Infosheet gemeenten tref je meer informatie en een volledig overzicht van de selectiecriteria.

Inschrijven

Met vijf ambassadeursgemeenten willen we toewerken naar een aanpak om scholen structureel te ondersteunen bij de inrichting en inzet van het schoolplein voor spelen, bewegen en leren. Dat kunnen gemeenten zijn die zelf al aan de slag zijn gegaan met een eigen aanpak, maar ook gemeenten die pas net begonnen zijn om hun ambities voor schoolpleinen waar te maken.