Gezonde Schoolpleinen
Kind & Natuur
Op
woensdag19mei202113:00

Inspiratiedag Groenblauwe schoolpleinen

Voor alle schoolleiders, gemeenten, ontwerpers, uitvoerders en beheerders, adviseurs, leveranciers en producenten die betrokken zijn bij groene en blauwe schoolpleinen wordt op woensdag 19 mei een online inspiratie middag georganiseerd. Experts delen hun kennis en bieden inspiratie over het ontwerp, aanleg en onderhoud.

Veel schoolpleinen in Nederland zijn nu nog stenen woestijnen. Maar dat verandert razendsnel. Dicht betegelde schoolpleinen gaan op de schop en transformeren in groen blauwe oases. De meerwaarde van groen blauwe schoolpleinen is duidelijk. Een gezond schoolplein vermindert pestgedrag, bevordert bewegen en is een ideaal buitenlokaal. Een gezond schoolplein verhoogt het leervermogen van kinderen. Daarnaast helpt de groene blauwe golf mee om klimaatdoelen te realiseren.

Tegelijkertijd roept de groen blauwe transformatie van schoolpleinen ook veel vragen op. Hoe voorkom je missers? Er is daarom grote behoefte om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. En te leren van voorbeeldprojecten. Voor het platform BuitenSpelen en Stedebouw & Architectuur aanleiding om de Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen te organiseren.

Dit online event, dat plaatsvindt op 19 mei, gaat over ontwerp, aanleg en onderhoud van groenblauwe schoolpleinen, en behandelt relevante aspecten die van belang zijn om de stap van grijs naar groen en blauw tot een succes te maken.

Meld je aan!

Aspecten die aan de orde komen zijn onder andere financiering, proces, beheer- en onderhoud, ontwerp, veiligheid, integrale huisvesting en dit alles toegelicht aan de hand van heel veel voorbeeldprojecten.  

Het brede palet van onderwerpen maakt de Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen aantrekkelijk voor iedereen die betrokken is bij de groene en blauwe schoolpleinen, zoals schoolleiders, gemeenten, ontwerpers, uitvoerders en beheerders, adviseurs, leveranciers en producenten.

Algemene informatie

woensdag 19 mei 2021 - 13:00 tot 17:30