Ontmoeten - Spelen – Natuur

Zaanstad

De gemeente wil graag het leefklimaat in Assendelft in de buurt Saendelft West verbeteren samen met de buurtbewoners, zowel jong als oud. Er wordt ingezet op een wijk met ruimte voor meer spel en avontuur met name in het gebied Cultuurpad, Noorderpad/weg, Kaaikpad en de Witte Ring.

Als start is in het voorjaar 2018 een geslaagde ‘Wijksafari’ georganiseerd waarbij kinderen en ouders samen door de hele wijk wandelden en op verschillende plaatsen aangaven wat ze graag willen toevoegen in Saendelft West. In juni 2018 zijn op basis van de bevindingen van deze verkenning buurtbewoners geïnformeerd tijdens de buurtbijeenkomst over het project.

Woensdag 13 maart, tijdens de Nationale Boomplantdag, legden leerlingen van 2 basisscholen een ‘Tiny Forest’ aan, als eerste tastbaar resultaat van de samenwerking tussen buurtbewoners, Jantje Beton, IVN Natuureducatie, Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan en gemeente Zaanstad.

Tiny_Forrest_planten

Nieuw buitenleslokaal voor kinderen

Kinderen van basisscholen De Oceaan en De Meander kunnen voortaan les krijgen in een gloednieuw buitenleslokaal. Deze ruimte is speels ingericht naast het mooie minibos. De komende tijd zal het buitenleslokaal steeds meer beschut worden door het toenemend groen. 

Gezonde Buurten Zaanstad