Ontmoeten - Spelen – Natuur

Stichtse Vecht

De wijk Reigerskamp in Maarssenbroek willen we groener, vrolijker en duurzamer maken, zodat iedereen zich (nog) fijner voelt. In de zomer van 2018 zijn we gestart met het inventariseren van de eerste ideeën en wensen van de buurtbewoners. Al snel bleken er ook ideeën te zijn voor het aangrenzende wijkpark, waar meer buurten aan grenzen. Zo kunnen nog meer bewoners gebruik maken en genieten van een groene plek in de buurt.

Gezonde buurten Stigtse Vecht
Inmiddels is de tweede ronde Gezonde Buurten in Stichtse Vecht is in volle gang! Met meer dan 18 ideeën en initiatiefnemers, zijn bewoners, gemeente en wijkprofessionals samen volop in de weer om het Wijkpark in Maarssenbroek nog groener, levendiger en duurzamer te maken.

De ideeën variëren van een sportplek waar door jong & oud écht getraind kan worden, een blotevoetenpad, Tiny Forest, tot het opstarten van een club Vrienden van het Wijkpark. Ook is er de wens de biodiversiteit te vergroten, de vogels en insecten uit het park een plek te bieden en de bestaande heuvel aan te passen, zodat er met de eerste sneeuw vanaf gesleed kan worden.

Begin 2020 gaan we met elkaar zoveel mogelijk van de ideeën realiseren. Ook hebben we binnen het project mensen met elkaar in contact gebracht, die samen zonder verdere support vooruit kunnen. Zo is een dame die graag een koffieplekje wil beginnen in contact gebracht met de kinderboerderij. Samen gaan zij aan de slag om een koffieplek in het park te realiseren.

In de eerste ronde Gezonde Buurten in Stichtse Vecht zijn prachtige initiatieven ontwikkeld waar veel gebruik van gemaakt wordt. In samenwerking met Milieu Educatief Centrum (MEC) Maarssen is er een heuse struintuin ontwikkeld: een plek in de openbare ruimte waar je kunt spelen en ontdekken, ravotten, hutten bouwen, aan touwen kunt slingeren en nog veel meer! Er is een ontdek- en beweegroute ontstaan, waar op verschillende plekken in het park beelden te vinden zijn van de dieren die in het park wonen. Een leerzame route waar je spelenderwijs leert over de leefwereld van deze parkbewoners. Daarnaast is er een prachtige vlindertuin gerealiseerd door een groep enthousiaste bewoners; een plek die steeds mooier wordt en waar steeds meer bewoners zich voor inzetten.


Bekijk hieronder de video van de opening van de Struintuin, begin 2019:
Video Struintuin Stichtse Vecht