een project van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG
Gezonde Buurten
Natuur in de Buurt
woensdag29sep2021

Opening Speeltuin Gezonde Buurt Apeldoorn

Op 14 juli 2021 is de nieuwe speeltuin aan de Talmastraat in Apeldoorn eindelijk geopend! Kinderen keken al een paar weken naar dit moment uit tussen de hekken door, maar het gras groeide nog niet zo door.

Toen Dave Ensberg (Directeur Jantje Beton) en Wim Willems (Wethouder Apeldoorn) het lint doorknipten riep een klein jongetje: “Ja… kom dan!” tegen zijn vriendjes en al gauw stroomde de hele speeltuin vol met vele kinderen en volwassenen uit de buurt. Vooral de kabelbaan was zeer in trek en aan de spellen georganiseerd door Accres werd actief meegedaan, maar bovenal werd de speeltuin optimaal benut en uitgeprobeerd.

Gezonde Buurten ApeldoornWe zijn trots op het resultaat; de natuurvriendelijke oever, de mooie speeltuin met veel gras, speelaanleidingen en speeltoestellen, de hondenuitlaatplek, het oversteekplateau en het basketbal- en voetbalveld.

De afgelopen maanden was het druk met allerlei activiteiten, zoals de wekelijkse sport en spel door CIOS-studenten aangestuurd door Accres, 40(!) natuurlessen op 2 basisscholen in de buurt en de follow-up van de guerrillagardening.

Wij wensen de buurt heel veel sport en spelplezier, mooie ontmoetingen en rustige fijne woonomgeving toe. Samen maken wij de buurt! 

Met dank aan alle partners: Gemeente Apeldoorn, Jantje Beton, IVN Natuureducatie, de Wijkraad, Accres en Stimenz.